Франция планира да засили военното си присъствие по източния фланг на НАТО с бронирани машини на сухопътните войски и ескадрон танкове

...
Франция планира да засили военното си присъствие по източния фланг на НАТО с бронирани машини на сухопътните войски и ескадрон танкове
Коментари Харесай

Франция засилва военното присъствие по източния фланг на НАТО с бронирани машини

Франция възнамерява да ускори военното си присъствие по източния фланг на НАТО с бронирани машини на сухопътните войски и ескадрон танкове " Льоклерк " в Румъния през ноември и пехотна рота в Естония догодина, заяви Франс прес, като цитира изявление на френския министър на въоръжените сили от през днешния ден.

Решението на президента Еманюел Макрон да усъвършенства отбранителното наличие в Източна Европа е взето поради обстановката по източния фланг на НАТО и яростните боеве в Украйна, съобщи пред комисията по защита във френския Сенат министър Себастиан Льокорню.

Франция е страна участник в задача на НАТО в Румъния, която включва 350 френски бойци, както и военнослужещи от Белгия и Нидерландия.

Военни източници оповестяват, че Париж се готви да удвои настоящето си наличие в страната през ноември с дузина бронирани машини и същия брой танкове " Льоклерк ".

" Ще продължим да укрепваме отбранителното ни наличие в Литва ", уточни Льокорню като посочи, че това ще бъде реализирано с изпращането на изтребители " Рафал ", които ще обезпечават наблюдаване по въздуха. 

Той добави, че в Естония през 2023 година ще дойде лека пехотна рота, екипирана с военни машини " Грифон ", което ще усили френското наличие в страната с спомагателни 100 души. Към днешна дата в балтийската страна са ситуирани триста френски военнослужещи в границите на натовското партньорство.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР